Veelgestelde vragen coronavirus en sport

Dansseizoen 2021 geannuleerd!

Nederland gaat van 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe. Naar aanleiding hiervan heeft het NDO bestuur -in samenspraak met de toernooiorganisatoren- helaas moeten besluiten dat het dansseizoen 2021 definitief wordt geannuleerd.

 

Gezamenlijk trainen in een binnensportlocatie is de komende vijf weken niet toegestaan. Choreografieën afronden, ‘cleanen’ van dansen en conditie op peil brengen wordt daarom lastiger, waardoor deelname aan toernooien ook in het gedrang komt.

 

Maar ook het zicht op de versoepeling van regels zodat we in de accommodaties een toernooi kunnen organiseren, is nu verder weg dan voorheen. Het opschalen naar 100 personen per ruimte zal naar alle waarschijnlijk enkele maanden duren.

 

Natuurlijk hadden we graag anders gezien, maar met dit besluit willen we ook duidelijkheid scheppen voor iedereen.


Een streep door IT toernooien 2020-2021 en EK 2021!

Kelmis, 17 oktober 2020

Vanuit de EFDO meeting  moeten wij jullie helaas informeren dat de Europese Kampioenschappen 2021 en de IT toernooien 2020-2021 geannuleerd zijn vanwege de huidige coronapandemie.
Ondanks deze moeilijke periode wil EFDO alle dansers aanmoedigen om te blijven trainen en ook de verenigingen stimuleren om lokale dansevenementen te organiseren, indien mogelijk, zodat iedereen zich kan voorbereiden voor een groots EK 2022, dat we allemaal samen zullen vieren!
Verdere informatie over deze annulering volgt nog in de komende weken.

 

Blijf allemaal gezond en ben er voor elkaar!

Besluit EFDO dansen seizoen 2020-2021

Vanwege de coronapandemie hebben we het seizoen 2019-2020 niet kunnen beëindigen. Dit betekent dat vele verenigingen hun dansen slechts 1 of 2 keer gepresenteerd hebben. Vooral bij de showdans karakter, show solo en duo hebben de verenigingen veel geld uitgegeven aan decor, attributen en kledij. Maar ook bij de gardedansen, show freestyle en show modern hebben de trainers veel werk, creativiteit en energie ingestoken.

 

Op basis van deze elementen heb ik enkele gesprekken met de verantwoordelijken uit elk land gevoerd. Wij zijn samen tot het besluit gekomen dat allen die dit wensen hun dansen opnieuw kunnen brengen, zonder dat hiervoor op gelijk welke manier puntaftrek doorgevoerd wordt (wat betreft creativiteit, originaliteit enz.).

 

Momenteel weet ook nog niemand wanneer de trainingen opnieuw kunnen starten. Daarom is bovenstaande een juiste beslissing.

Vanzelfsprekend kunnen de verenigingen, wanneer zij dit wensen, ook nieuwe dansen brengen, of een dans van vorig seizoen verder ontwikkelen en verbeteren. Deze beslissing ligt bij elke vereniging zelf. Wij kunnen enkel zeggen dat het geen negatieve beoordeling zal plaatsvinden indien jullie een dans van vorig seizoen herhalen. Wij zijn ook reeds bezig met de planning voor het nieuwe seizoen en hopen natuurlijk dat alles vlotjes zal verlopen.

 

Wij wensen alle actieven, verenigingen en landsbonden een goede gezondheid, en moed in deze moeilijke tijd. En natuurlijk hopen wij dat jullie allemaal snel weer de draad kunnen opnemen en dat we ons weerzien in het komende seizoen.

 

Ik hoop dat wij jullie met deze beslissing een beetje hebben kunnen helpen om alzo de start van het nieuwe seizoen te vereenvoudigen.