BELANGRIJKE INFO EFDO

vrijdag 10 november 2017
Leeftijds-groepregeling

In mei 2017 had de EFDO belangrijke informatie voor alle verenigingen voor wat betreft de leeftijdsgroepregeling.

De EFDO heeft de nieuwe regelgeving van de leeftijds-groepregeling in mei jl. gecommuniceerd. Dit was reeds aangepast in de EFDO TSO reglementen, alleen is daar iets niet goed gecommuniceerd binnen de EFDO waardoor de verkeerde wijziging was doorgevoerd in het TSO.

Op deze fout is binnen het Presidium van EFDO gereageerd en zijn nu de regels alsnog aangepast naar de juiste overeenkomst die in mei is gesloten. De juiste regelgeving staat vanaf heden ook juist in de TSO vermeld op de EFDO-site. 

Dit is al door ons gecommuniceerd maar bij deze nogmaals de wijzigingen: 

  • 6 -7 Deelnemers in een groep, maximaal 2 uit de volgende leeftijdscategorie  
  • 8 -10 Deelnemers in een groep, maximaal 3 uit de volgende leeftijdscategorie  
  • Vanaf 11 deelnemers in een groep, maximaal 4 uit de volgende leeftijdscategorie

Geen score op EFDO toernooien
De EFDO heeft ook dit jaar een serieuze wijziging gedaan op het beoordelingsysteem. Met onmiddellijke ingang worden de punten niet meer aangekondigd tijdens het EC-toernooi. Het meerderheidssysteem zal worden toegepast (bekend van de Europese Kampioenschappen). Om toch te kunnen bepalen wie de EC-winnaar wordt over een seizoen is besloten  de plaatseringen om te zetten naar een puntensysteem.

1e plaats = 12 punten, 2e plaats = 10 punten, 3e  plaats = 8 punten, 4e plaats = 6 punten, 5e  tot 9e plaats = 5-1 punt.

Nog steeds geldt dat je minimaal drie toernooien moet dansen in twee verschillende landen. De drie hoogste scores tellen dan mee.

Anonieme beoordelingen
Daarnaast zal het niet langer duidelijk zijn welke jury de score heeft gegeven. Desalniettemin worden de behaalde punten nog steeds uitgegeven met de juryrapporten aan de verenigingen. De punten en opmerkingen zijn echter niet meer gesorteerd op volgorde van jurylid, maar worden weergegeven van laag naar hoog. Of dit besluit ook toegepast gaat worden op de nationale toernooien zal na overleg in het NDO bestuur bekend worden gemaakt.